Moni ihmettelee, että mikä ihme on ATC, joten tässä hieman tietoa.

ATC, eli Artist Trading Card on itsetehty keräilykortti, joita vaihdellaan toisten harrastajien kanssa. ATC-kortin voi tehdä tavalliselle askartelukartongille tai muulle tukevalle pahville. Reunat voivat olla joko terävät tai pyöristetyt. Kortin voi tehdä joko pysty- tai vaakatasoon. Ainoa rajoitus on, että ATC-kortti on aina kooltaan 6,4cm*8,9cm. Samankokoisia ovat mm. Pokémon- ym. keräilykortit.

Kortin koristelusta tekijä saa itse päättää. Tekniikoita on paljon erilaisia; piirtäminen, maalaus, leimasimet jne. Lisäksi esimerkiksi lehdistä leikattuja kuvia voi käyttää erilaisissa kollaaseissa. Pelkkä lehdestä leikattu kuva on kuitenkin yksistään aika persoonaton ja ei oikein sellaisenaan sovi ATC-korttiin, jonka tarkoitus on nimenomaan olla omaperäinen ja tekijänsä näköinen.

Kortin toiselle puolelle laitetaan tekijän nimi/nimimerkki, yhteystiedot (sähköposti tai kotiosoite) ja kortin nimi tai numero, jos sillä sellainen on. Kortti voi olla joko yksittäinen teos, tai osa jotain useamman kortin sarjaa, jolloin se voidaan numeroida esim. 1/3, 2/3, 3/3 jne.

Korttien vaihtaminen onnistuu joko näkemällä muita harrastajia, tai sitten postin kautta. Netistä löytyy useita erilaisia ATC-vaihtorinkejä, joihin kuka tahansa saa osallistua. Toki kortteja voi vaihtaa myös ottamalla yhteyttä suoraan harrastajiin. Monilla harrastajilla on nykyään oma kotisivu, jossa he ilmoittavat vapaista korteista.

Jos jokin jäi vielä askarruttamaan, niin laittakaa kysymyksiä tulemaan! :)